Huis Kopen - Online Hypotheek Advies .nl is uw betrouwbare hypotheekadviseur die u de goedkoopste hypotheek voor uw huis kan aanbieden!
Hypotheek Offerte
Klik hier voor een gratis vrijblijvende hypotheekofferte!
Online Hypotheek Advies .nl is onderdeel van Geldshop.nl Geldshop.nl
"De goedkoopste hypotheek - huis kopen"
 
 
 
Ga direct naar
Inleiding Hypotheek
Informatie Hypotheek Aanvragen
Hypotheek Advies
Hypotheekvormen
Maximale Hypotheek
Hypotheekrente
Hypotheek Oversluiten
Hypotheek Verhogen
Tweede Hypotheek
Hypotheek Berekenen
Hypotheek Vergelijken

Hypotheek Informatie
Informatie Hypotheekadviseur
Eerste keer een huis kopen
Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Overwaarde Huis
Hypotheek en Belastingen
Benodigdheden Hypotheek

Bedrijfsinformatie
Bedrijfsgegevens / Contactinformatie
Voordelen en Garanties
Reacties Klanten
Informatie BKR

Gratis Offerte Aanvragen
Online Hypotheek Offerte Aanvragen

Hypotheekvormen
Inleiding Hypotheekvormen
Aflossingsvrije Hypotheek
Annuiteiten Hypotheek
Beleggingshypotheek
Effectenhypotheek
Hybride Hypotheek
Krediethypotheek
Levenhypotheek
Lineaire Hypotheek
Lijfrente Hypotheek
Spaarhypotheek
Gemengde Hypotheek

Leningen en Kredieten

Verzekeringen
Hypothecaire Lening

 
Vraag een gratis vrijblijvende hypotheekofferte aan van Online Hypotheek Advies .nl
  Hypotheek - Huis Kopen
  Online Hypotheek Advies .nl is uw betrouwbare adviseur gespecialiseerd in vrijwel alle soorten hypotheek.
 

Online Hypotheek Advies

De goedkoopste hypotheek voor uw huis!

Hypotheek huis - Klik hier en vraag snel een gratis vrijblijvende hypotheek offerte aan!

 
 
 

Online Hypotheek Advies .nl

 

Eerste Keer een Huis Kopen

Een eigen huis kopen doet u niet zomaar. Er komen enorm veel dingen bij het kopen van een woning kijken. Hieronder trachten wij u een beeld te geven van wat u kan verwachten bij het kopen van een huis.

Een geschikte woning kopen / zoeken

Voor de meeste mensen is een huis kopen een van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Een huis kopen is natuurlijk niet niks. Uiteraard denkt u eerst na over waar u precies wilt wonen. Allereerst dient u zich natuurlijk af te vragen waar u precies wilt wonen. Pas als u dat weet, kan het zoeken naar een huis beginnen.

Vraagprijs van het huis

Een huis kan op verschillende manieren te koop staan. U kunt natuurlijk zelf zoeken naar een geschikte woning die te koop staat of u kunt een gerichte huis zoekopdracht geven aan een makelaar. Uiteraard wordt er voor elk huis een bepaalde prijs gevraagd, de zogenaamde vraagprijs. Vaak kunt u onderhandelen over de vraagprijs van het huis om zodoende een lagere prijs te bedingen.

De makelaar

Als u een huis wilt kopen, krijgt u meestal te maken met een makelaar, welke een beëdigd bemiddelaar is op de huizenmarkt. De verkoper van het huis geeft de makelaar de opdracht om een koper te zoeken voor het desbetreffende huis. De makelaar probeert het huis voor een zo aantrekkelijk mogelijke prijs te verkopen, waarvoor hij/zij betaald wordt door de verkoper.

De makelaar kan echter ook voor u werken. U kunt de makelaar een gerichte zoekopdracht geven om zo een geschikt huis voor u te vinden. U betaalt de makelaar hiervoor ongeveer 2% provisie van de koopprijs van het huis. Bovendien kunt u een makelaar inschakelen voor bouwkundig advies en taxatie.

Huis Tekoop: Kosten Koper en Vrij op Naam

Achter de vraagprijs voor een huis staat meestal k.k. of v.o.n. K.k. staat voor “kosten koper” wat betekent dat u als koper de kosten verbonden aan het kopen van het huis zal moeten betalen. Het komt er op neer dat als u een huis koopt, altijd meer moet betalen dan de prijs van het huis alleen. De “Kosten Koper” kosten zijn ongeveer 7.5% van de koopsom van het huis. Deze kosten bestaan uit:

Overdrachtsbelasting (6% van de koopprijs)
- Kosten voor de eigendomsoverdracht(de transportakte).
- Inschrijving als huiseigenaar bij het kadaster.

Bovendien dient u als koper van een huis nog andere kosten, welke overigens wel aftrekbaar zijn van uw belastbaar inkomen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de afsluitprovisie over de lening bij de bank, eventuele kosten Nationale Hypotheek Garantie, taxatiekosten en de kosten van de hypotheekakte. In zijn totaliteit betaalt u als koper van een huis dus meestal zo'n 10% meer dan de koopsom.

V.o.n. staat voor 'vrij op naam'. Hiervan is meestal sprake bij nieuwbouwwoningen. Bij het kopen van een huis dat “vrij op naam” wordt verkocht, behoeft u niet de kosten te betalen voor de inschrijving in het kadaster, overdachtsbelasting en de transportakte. Deze worden door de verkoper betaald. Echter, de volgende kosten zijn wel voor uw rekening:

- Afsluitprovisie over de lening bij de bank.
- Eventuele kosten Nationale Hypotheek Garantie.
- Taxatiekosten.
- Kosten van de hypotheekakte.

Voor een huis welke 'vrij op naam' te koop staat, betaalt u meestal zo'n 3% meer dan de koopsom.

De huis koop-/aanneemovereenkomst

Wanneer u een overeenkomst heeft bereikt over de vraagprijs van het huis, dan wordt er een koop-aanneemovereenkomst contract getekend door de koper en verkoper. De koop van het huis is hiermee officieel. Op dat moment heeft u waarschijnlijk nog lang niet alles in orde om uw huis te kunnen kopen. Daarom kunt u in de koop-/aanneemovereenkomst zogenaamde ontbindende voorwaarden op laten nemen. In de ontbindende voorwaarden wordt aangegeven wat u nog allemaal moet regelen om het huis te kopen en wanneer de koop eventueel niet door zou gaan.

Ontbindende voorwaarden bij het kopen van een huis

U heeft een hypothecaire lening nodig om een huis te kopen. U dient dus een hypotheek aan te vragen wat de nodige tijd kost. Daarom dient u 'Mits de koper een passende financiering vindt...' in de ontbindende voorwaarden van de koopovereenkomst op te nemen.

Ook het verkrijgen van een eventuele woonvergunning kunt u in de ontbindende voorwaarden laten opnemen. In het geval dat u uw oude huis nog moet verkopen, kan ook dit desgewenst een ontbindende voorwaarde zijn in de koopovereenkomst.

De officiele overdracht van het huis

Heeft u alle bovengenoemde procedures geregeld, dan kan de officiële overdracht van het huis plaatsvinden. Hiervoor moet u bij de notaris zijn, welke de officiële overeenkomst voor de eigendomsoverdracht (de transportakte) en het hypotheekcontract (de hypotheekakte) op maakt. U als koper van het huis en der koper tekenen allebei de transportakte. De geldverstrekker (meestal de bank) en u tekenen de hypotheekakte. Als dit alles zonder problemen verloopt, bent u officieel de eigenaar van uw huis.

Vrijblijvende Hypotheekofferte

Online Hypotheek Advies is onderdeel van Geldshop.nl, marktleider op het gebied van financiele dienstverlening via het internet. Online Hypotheek Advies is uw betrouwbare hypotheekadviseur.

Naast een gedegen hypotheek advies voor het kopen van een huis bieden wij de goedkoopste hypotheek. Hierbij worden uw persoonlijke wensen optimaal gerealiseerd.

Ontdek zonder verplichtingen het gemak en uw voordeel van Online Hypotheek Advies. Meer dan 100.000 tevreden cliënten gingen u reeds voor.

Test ons vrijblijvend uit!

Voor een vrijblijvende offerte van Geldshop.nl

Hypotheek - Huis Kopen? Klik op de bovenstaande link om gratis een geheel vrijblijvende hypotheekofferte aan te vragen op onze Geldshop website!

Inleiding Hypotheek Inleiding Hypotheek
Online Hypotheek Aanvragen Online Hypotheek Aanvragen
Hypotheek Advies Hypotheek Advies
Hypotheekvormen Hypotheekvormen
Maximale Hypotheek Maximale Hypotheek
Hypotheekrente Hypotheekrente
Hypotheek Oversluiten Hypotheek Oversluiten
Tweede Hypotheek Tweede Hypotheek
Hypotheek Berekenen Hypotheek Berekenen
Voordelen en Garanties Online Hypotheek Advies .nl Voordelen en Garanties
Informatie Online Hypotheek Advies .nl Informatie Online Hypotheek Advies

 
 
Online Hypotheek Advies .nl | Geldshop.nl BV | Postbus 31352, 6503 CJ Nijmegen | Hypotheek Geldverstrekkers
Website Links
Copyright 2004, All Rights Reserved.
Disclaimer | Privacy